Cyprus Theatre Organisation

25.4.2024

«ΤΟ ΑΥΤΟ» | Δράσεις 2023-2024: «Νέ@ σε Έρημο Νησί»

Νέα

 

Η Γκρέις Φρίμαντλ ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό κορίτσι μέχρι που δεν ήταν.

Με το έργο ΤΟ ΑΥΤΟ της Βίβιεν Φράντσμαν, βραβευμένο ως Καλύτερο Έργο για Νεανικό Κοινό στα Writers Guild Awards της Μεγάλης Βρετανίας το 2023, οι έφηβοι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήριο «Δημιουργώντας μια παράσταση» των Δράσεων «Νέ@ σε Έρημο Νησί» θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε δύο ανοικτές παραστάσεις για το κοινό στις 10 και 11 Μαΐου στις 8.30μ.μ. στο Θέατρο Αποθήκες.

Ένα έργο για ένα έφηβο κορίτσι που νιώθει κάτι να μεγαλώνει μέσα του. Δεν ξέρει τι είναι, ξεκινά από το στομάχι της. Καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα της. Μεγαλώνει κάτω από το δέρμα της. Έχει νύχια, δόντια και μαλλιά. Ίσως κέρατα ή κεραίες. Τα αισθάνεται να πιέζουν τα όργανά της. Κάνει έναν ήχο, σαν ερπετό, σαν φίδι. Κανείς δεν πρέπει να μάθει για αυτό. Πρέπει να κρατήσει την παρουσία του κρυφή. Η Γκρέις απομακρύνεται από τους φίλους της και αρνείται να μιλήσει, για να μην ακουστεί το ΑΥΤΟ. Εκείνο προσπαθεί να ξεφύγει από το σώμα της και η Γκρέις προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της «κανονικά», κρατώντας το μέσα της.

Με αμεσότητα στην αφήγηση, και απεύθυνση στο κοινό, ΤΟ ΑΥΤΟ είναι ένα σκοτεινά κωμικό έργο που εξερευνά την ψυχική υγεία των εφήβων και τον θυμό μέσα τους. Η ομάδα των εφήβων του εργαστηρίου, πότε ως Χορός, πότε αναλαμβάνοντας ρόλους ενηλίκων, πότε ως οι συμμαθητές της, δημιουργούν το περιβάλλον της Γκρέις. Γίνονται κι οι ίδιοι Γκρέις, για να αφηγηθούν την ιστορία της και να μιλήσουν για όλα όσα τους θυμώνουν, για όλα όσα δυσκολεύονται να κρατήσουν μέσα τους.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ελένη Μολέσκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου-Γιάννης Καραούλης
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραούλης
Επεξεργασία ήχου-Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Αποστόλης Κυριάκος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν: Άννα-Χριστίνα Γκρόζα, Μαρία Τερέζα Θεοδώρου, Θεοδώρα Καχριμάνη, Μαρία Ανεζίνα Κούτρα, Ελλήπολις Κωνσταντίνου, Μυρσίνη Λεοντίου, Αλίκη Μιχαήλ, Θεοδώρα Νεοφύτου, Μαλβίνα Νικολαΐδου, Αντωνία Νικολάου, Ιωάννα Νικολάου, Θεόδωρος Παναγιωταράς, Ανδρέας Πέτρου, Παναγιώτης Στεφανίδης, Ιωάννα Στυλιανίδου, Μάρκος Σωκράτους, Χρυσοβαλάντω Χανδριώτου, Ιωάννα Χατζηλαζάρου, Ορέστης Χριστοδουλίδης, Άντρια Χριστοδούλου, Μαρία Χριστοφόρου, Ελίνα Χρυσάνθου

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου θεατρικού εργαστηρίου για εφήβους 14-18 ετών «Δημιουργώντας μια παράσταση», σε σχεδιασμό-εκτέλεση Ειρήνης Ανδρέου και Γιάννη Καραούλη και διδασκαλία κίνησης Παναγιώτη Τοφή (Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024).

Καλλιτεχνική επιμέλεια δράσεων «Νέ@ σε έρημο νησί»: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024 στις 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2024 στις 20:30

Οι παραστάσεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Απαραίτητη τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στο Ταμείο ΘΟΚ: 77 77 27 17 [κατά την Μεγάλη Εβδομάδα το ταμείο θα παραμείνει ανοικτό μόνο Μ. Τρίτη (30/4) και Μ. Πέμπτη (2/5), από την Τρίτη 7 Μαΐου θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00]

Σε συνεργασία