Cyprus Theatre Organisation

14.2.2024

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» | Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις

Νέα

 

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη δίνοντας τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στις 18, 25 Φεβρουαρίου και 3, 10 Μαρτίου 2024.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις

Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 10:30π.μ.

Χορηγοί Επικοινωνίας

NICHE